Leiderschap bij digitalisering. Wat is uw slagroomscore?

Wat is uw slagroom score?

Leiderschap bij digitalisering is noodzakelijk en een absolute voorwaarde . Gebaande paden zijn er niet en de werkelijkheid is weerbarstig. Om  met succes digitalisering in te voeren zal de projectleider zelf in het project moeten staan en een actieve bijdrage leveren.

Gefelicitaart! Succes wordt vaak gevierd met taart. Met een kop koffie in de hand en een gebakje op een wankel bordje en een vorkje. Succes moeten gevierd worden! Een van de meeste gehoorde opmerkingen op de werkvloer is: we vieren te weinig onze successen! En het is zo belangrijk.

Door successen te vieren klimt een organisatie de cultuurladder op van ontkennend naar vooruitstrevend. Een projectleider of manager neemt de groep mee op weg naar de taart. Vanuit een vage opdrachtomschrijving, volgt een project-start-up en een succesvol project met pieken en dalen, verrassingen en koerswendingen.

Laten we het succes vertalen in de slagroomtaart. Tijdens het genoeglijk momentje van koffie of thee en gebak vult de ruimte zich met een stilte. “We doen dit veel te weinig”, zegt er een en een ander beaamt dat. De sfeer wordt wat luchtiger en sommige verhalen worden opgeklopt, aangedikt of iets zoeter dan wel zuurder gemaakt. 

digitalisering, durf, cultuur

Digitalisering vraagt ook om cultuurverandering en durf

Het feit is: het project is gelukt. En dat is het vieren waard. Projecten slagen bij kortweg drie dingen:

  • commitment van boven;
  • energie, doorzettingsvermogen en creativiteit van onder uit;
  • een projectleider of manager die beide aan en met elkaar verbindt.

De projectleider of taartenbakker is een mens, die zich met hart, hoofd en ziel aan zijn project verbindt. De mate waarin hij zich verbindt aan zijn project is de slagroomscore. In een ander woord: Leiderschap bij digitalisering is essentieel.

Een slagroomtaart bevat veel ingrediënten en taarten verschillen net zoveel van elkaar als projecten. Het deeg maakt verschil, net als de vruchtjes en nootjes en de slagroom. De ene taartenbakker kan meer met minder en weet zijn team te inspireren.

De slagroomscore is de maat voor:

Slagroom scoreProject
Energiebeklijft het resultaat na oplevering?
Creativiteitis het project in goed en eenvoudig in beheer genomen?
Doorzettingsvermogenis het lerend vermogen van medewerkers en organisatie vergroot en is de organisatie versterkt?

Doet de projectleider te weinig dan zien we een taartje dat minder lekker is en minder uitnodigt om te gaan eten.

Bij digitaliseringsprojecten is behoorlijk veel input van alle drie noodzakelijk. Dat persoonlijke commitment benoemen we als leiderschap bij digitalisering. Digitaliseringsprojecten zijn projecten waarbij het voor de organisatie pas begint: de nieuwe manier van werken, meer samenwerken en sneller inzicht. Met een open en transparante organisatie verlegt de focus zich naar kansen in plaats van van fouten. Kansen en fouten zijn twee kanten van dezelfde medaille. De nieuwe situatie voedt weer nieuw leiderschap. Digitalisering is nooit af.

Met een taart moment markeert u de overgang naar een nieuwe organisatie. Een organisatie die een stapje heeft gezet op de cultuurladder. Door samen een vorkje te prikken kunt u elkaar feliciteren en tegelijk diep in de ogen kijken.

Zoals de Engelsen zeggen: the proof of the pudding is in the eating.

Gefelicitaart.