Loading...

Klantportaal voor digitale klanten

Een klantportaal is een prachtig hulpmiddel voor een efficiënte en effectieve organisatie. Het dwingt transparantie af en bevordert de snelheid in het zakendoen. Het klantportaal geeft uw klant inzicht in wat u over de klant weet en het geeft uw klant de mogelijkheid om facturen, nota’s of aanslagen in te zien, de betaalwijze te regelen en soms om een betalingsregeling te treffen. In een klantportaal onderhoudt uw klant zijn eigen gegevens en het  stelt u in staat om ingewikkelde processen aanzienlijk te vereenvoudigen. Company Tesuji levert consultancy en projectleiding in de ontwikkeling van uw klantportaal.

Mijn gegevens in uw klantportaal

De basis pagina in uw klantenportaal is mijn gegevens en de mogelijkheid  dat de klant interactief met zijn gegevens en betalingen in de weer kan gaan. Mijn gegevens  komen vanuit een primair systeem. In een primair systeem staan alle basisgegevens van uw organisatie. Het is ook het kloppende hart van uw administratie. Alle inkoop en verkoop transacties staan er in vermeld. Het klantportaal communiceert rechtstreeks met het primair systeem.
Company Tesuji levert consultancy en projectleiding in de ontwikkeling van het tonen van Mijn Gegevens.

De snelheid van transacties

Eén van de uitdagingen in de realisatie is de snelheid van verwerking in het back-office systeem. Het klantportaal is het gezicht van uw organisatie. Soms ontmoet u uitdagingen als de verwerking via het back-office veel trager verloopt dan de klant denkt dat deze verloopt. De financiële transacties gaan bij banken heel snel.
Hoe verwerkt u betalingen via iDEAL bijvoorbeeld in uw klantenportaal?  Vermeldt u  dat de verwerking enkele dagen kan duren of verzint u iets slims. Company Tesuji levert consultancy en projectleiding voor het realiseren van slimme oplossingen.

Digitalisering

Correspondentie met uw klanten

Grote bulk documenten kunnen vrij makkelijk worden ingespeeld en worden getoond in een klantportaal. Bulkprocessen zijn in de kern massaal en standaard. Veel lastiger is het tonen van incidentele correspondentie. Het klantenportaal heeft daarvoor niet altijd standaard ruimte in gericht en ook is in de back-office applicaties de weg stroomopwaarts niet altijd even makkelijk. Een knop met mogelijkheid om een document mee te sturen is zo gemaakt. Het antwoord op de ingediende brief is lastiger. Het verwerken van correspondentie is een prachtige manier om uw processen sterk te vereenvoudigen. Let u daarbij op invoerformaten en de grootte van de bestanden. Company Tesuji levert consultancy en projectleiding om uw processen met uw klantportaal te vereenvoudigen en uw dienstverlening kwalitatief te verbeteren.

Veiligheid van uw dienstverlening

Natuurlijk wilt u uw klanten goed bedienen en ongenode gasten buiten de deur houden. Veiligheid voor u, uw klanten en uw digitale dienstverlening is een harde eis. Company Tesuji ondersteunt u met het begeleiden van onderzoeken naar de veiligheid van het klantportaal door gespecialiseerde bedrijven.