Doe maar Duurzaam bij RTL

Digitaliseren leidt tot jaarlijks besparen van eifeltorens aan papier

Doe maar duurzaam is een programmareeks van RTL over bedrijven die bijdragen aan duurzaamheid met innovatieve projecten. RTL heeft Company Tesuji benaderd om in een korte bijdrage uit te leggen hoe digitaliseren bijdraagt aan duurzaamheid. Wat betekent duurzaam eigenlijk en hoe brengen wij dat in beeld?

 

Het is leuk om duurzaamheid uit te leggen tegen het decor van een duurzame organisatie. Bij de opnamen van het gebouw zijn de contouren van de zonnepanelen op het dak net te zien. Voor het gebouw zijn de 15 parkeer- en oplaadplaatsen van grote afstand zichtbaar. Duurzaamheid is een breed begrip. Wij belichten enkele aspecten:

  • besparen van papier (en daarmee de productie en transport daarvan);
  • hogere efficiency door digitaal werken (voor burger, bedrijf en HHNK);
  • inzet van inclusieve arbeid.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij HHNK. Hoe kan de vraag naar grondstoffen en de belasting van het milieu worden verminderd. Wat kunnen medewerkers daaraan bijdragen en hoe kan HHNK processen verduurzamen?

In deze column geven wij wat achtergrond informatie op het onderwerp: Het besparen van een Eiffeltoren aan papier. Dat papier hoeft niet gemaakt, bedrukt en verzonden te worden.

HHNK stuurt elk jaar honderdduizenden aanslagen. Voorheen stuurde HHNK aan eigenaren die in Noord Holland boven het Noordzeekanaal wonen twee aanslagen een voor het gebruik van de woning en een voor het eigendom van de woning. Het samenvoegen van de aanslagen leidt tot een besparing van ruim driehonderdduizend aanslagen.

Voor de overheid gelden strenge eisen ten aanzien van de ontvangen, behandelen en bewaren van binnengekomen correspondentie. Het digitaliseren van deze poststromen ongeveer 100.000 poststukken per jaar vergt een aanzienlijke investering. Vanaf de keukentafel bij de klant tot de beslissing van de behandelende medewerker vergt een digitale reis door diverse systemen.

De rechtlijnigheid van digitaliseren in een centrale afdeling maakt inzet van inclusieve arbeid mogelijk. Een eigen plek en collega’s is een groot goed voor iemand die beperkt is zijn arbeidsmobiliteit.

Digitaliseren en duurzaamheid gaan hand in hand. En dat geldt ook voor samenwerken in de keten. Veranderende processen en systemen door meerdere afdelingen is een dijk van een klus. De uitzendingen zijn geweest en via onderstaande links kunt u deze herbekijken.

Klik hier voor het fragment over ons bij HHNK