Company Tesuji http://www.companytesuji.com Digitaliseren en digitaal werken Mon, 20 Mar 2017 18:20:50 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.3 Documentmanagement voor veiligheid en winst met eigen uw blue ocean aan informatie? http://www.companytesuji.com/documentmanagement-voor-veiligheid-en-winst/ http://www.companytesuji.com/documentmanagement-voor-veiligheid-en-winst/#respond Sun, 12 Mar 2017 20:05:53 +0000 http://www.companytesuji.com/?p=1845 Winst en veiligheid met uw eigen blue ocean aan informatie Documentmanagement voor waarde  en veiligheid Informatie staat bij elke organisatie aan de basis van kansen en uw eigen blauwe oceaan aan informatie geeft u oneindig veel kansen. Informatie dient beschermd te worden voor verkeerd gebruik en vrij te stromen om nieuwe kansen

Het bericht Documentmanagement voor veiligheid en winst met eigen uw blue ocean aan informatie? verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
creatief samenwerken met uw eigen zee van documenten en data

Winst en veiligheid met uw eigen blue ocean aan informatie

Documentmanagement voor waarde  en veiligheid

Informatie staat bij elke organisatie aan de basis van kansen en uw eigen blauwe oceaan aan informatie geeft u oneindig veel kansen.

Informatie dient beschermd te worden voor verkeerd gebruik en vrij te stromen om nieuwe kansen te benutten en doelstellingen te bereiken. Kaders voor gebruik en bescherming van uw informatie en documenten zijn van onschatbare waarde voor uw onderneming.

Naast gebouwen, grond, personeel, grondstoffen, kapitaalgoederen is informatie een van de belangrijkste grondstoffen voor organisaties. Net als met personenverkeer kan men grenzen stellen aan het vrij verkeer van informatie binnen een organisatie.

In de eerste plaats mag informatie niet zomaar weglekken over de grenzen van de informatie. Informatie dient veilig te zijn voor onverlaten van buitenaf. Waneer informatie onbedoeld of onachtzaam weglekt uit uw organisatie, is de veiligheid in het geding. 

De hacker grabbelt en graait en probeert zoveel mogelijk mee te nemen om daarna te analyseren. Hackers kunnen van buiten bedrijfsprocessen proberen te ontregelen door in te grijpen op de bedrijfsvoering. Een buitendijk (firewall) beschermt onze interne zee aan informatie. Bij een ramp kan een organisatie failliet gaan.

Wanneer medewerkers onbedoeld informatie prijsgeven omdat ze niet weten dat het het vertrouwelijk is, kan dat ook vervelende gevolgen hebben. Woningcorporaties en gemeentes letten bij stadsvernieuwing op om de plannen niet te vroeg naar buiten te brengen zodat projectontwikkelaars de buit voor de maatschappij in eigen zak steken. Wanneer iets vertrouwelijk is, zet het er gewoon op. Dan weet men dat men niet mag delen of ter sprake brengen in een cafe, op een verjaarsdagsfeest, in de trein of langs de lijn op het voetbalveld.

Organisaties gaan vertrouwelijk om met de gegevens die zij beheren zodat elke klant alleen zijn eigen gegevens ziet en niet die van een ander en medewerkers alleen hun eigen gegevens zien. De combinatie van persoons- identiteit en financieel gegevens kunnen voor burgers verstrekkende gevolgen hebben, wanneer deze combinatie in handen valt van een crimineel. Alle uitgaande correspondentie BSN vrij maken en er ook niet meer naar een BSN vragen helpt.

Binnen de firewall van uw organisatie en de beschermende gebieden directie en privacy van klant en medewerkers bestaat er een heuse blauwe oceaan aan gegevens en documenten. Voor een goede samenwerking is het vereist dat medewerkers makkelijk toegang hebben tot veel documenten. Nieuwe kansen, nieuwe  markten en nieuwe innovaties  liggen voor het oprapen als medewerkers met ideeën en concrete onderbouwingen aan de slag gaan.

Een versnippering van de kennis door het gebruik van allemaal losse informatiekamers beperkt de creativiteit en de mogelijkheden van verbinding met anderen enorm.

Hoe meer verbindingen hoe creatiever de en vindingrijker de organisatie. Een groepje van 2 heeft een verbinding, een groepje van drie heeft drie verbindingen, van vier zes verbindingen.

Werk daarom aan een grote binnenzee van interne, toegankelijke informatie zodat uw organisatie effectiever wordt. Geen afdelingsschotten en afdelingsgrenzen. Als elke medewerker 10% effectiever wordt en bij samenwerking met een ander 20% bent u een rijke organisatie gezegend met talent en onuitputtelijke kansen.

Let u daarom bij documentmanagement systemen naast veiligheid en kosten vooral ook op de kansen van uw blue ocean informatie organisatie.

Hoe gaat u in 2017 en verder uw blue ocean  van informatie laten stromen?

Het bericht Documentmanagement voor veiligheid en winst met eigen uw blue ocean aan informatie? verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
http://www.companytesuji.com/documentmanagement-voor-veiligheid-en-winst/feed/ 0
Doe maar Duurzaam bij RTL http://www.companytesuji.com/doe-maar-duurzaam-bij-rtl/ http://www.companytesuji.com/doe-maar-duurzaam-bij-rtl/#respond Thu, 19 Jan 2017 11:21:51 +0000 http://www.companytesuji.com/?p=1835 Digitaliseren leidt tot jaarlijks besparen van eifeltorens aan papier Doe maar duurzaam is een programmareeks van RTL over bedrijven die bijdragen aan duurzaamheid met innovatieve projecten. RTL heeft Company Tesuji benaderd om in een korte bijdrage uit te leggen hoe digitaliseren bijdraagt aan duurzaamheid. Wat betekent duurzaam eigenlijk en hoe

Het bericht Doe maar Duurzaam bij RTL verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>

Digitaliseren leidt tot jaarlijks besparen van eifeltorens aan papier

Doe maar duurzaam is een programmareeks van RTL over bedrijven die bijdragen aan duurzaamheid met innovatieve projecten. RTL heeft Company Tesuji benaderd om in een korte bijdrage uit te leggen hoe digitaliseren bijdraagt aan duurzaamheid. Wat betekent duurzaam eigenlijk en hoe brengen wij dat in beeld?

 

Het is leuk om duurzaamheid uit te leggen tegen het decor van een duurzame organisatie. Bij de opnamen van het gebouw zijn de contouren van de zonnepanelen op het dak net te zien. Voor het gebouw zijn de 15 parkeer- en oplaadplaatsen van grote afstand zichtbaar. Duurzaamheid is een breed begrip. Wij belichten enkele aspecten:

  • besparen van papier (en daarmee de productie en transport daarvan);
  • hogere efficiency door digitaal werken (voor burger, bedrijf en HHNK);
  • inzet van inclusieve arbeid.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij HHNK. Hoe kan de vraag naar grondstoffen en de belasting van het milieu worden verminderd. Wat kunnen medewerkers daaraan bijdragen en hoe kan HHNK processen verduurzamen?

In deze column geven wij wat achtergrond informatie op het onderwerp: Het besparen van een Eiffeltoren aan papier. Dat papier hoeft niet gemaakt, bedrukt en verzonden te worden.

HHNK stuurt elk jaar honderdduizenden aanslagen. Voorheen stuurde HHNK aan eigenaren die in Noord Holland boven het Noordzeekanaal wonen twee aanslagen een voor het gebruik van de woning en een voor het eigendom van de woning. Het samenvoegen van de aanslagen leidt tot een besparing van ruim driehonderdduizend aanslagen.

Voor de overheid gelden strenge eisen ten aanzien van de ontvangen, behandelen en bewaren van binnengekomen correspondentie. Het digitaliseren van deze poststromen ongeveer 100.000 poststukken per jaar vergt een aanzienlijke investering. Vanaf de keukentafel bij de klant tot de beslissing van de behandelende medewerker vergt een digitale reis door diverse systemen.

De rechtlijnigheid van digitaliseren in een centrale afdeling maakt inzet van inclusieve arbeid mogelijk. Een eigen plek en collega’s is een groot goed voor iemand die beperkt is zijn arbeidsmobiliteit.

Digitaliseren en duurzaamheid gaan hand in hand. En dat geldt ook voor samenwerken in de keten. Veranderende processen en systemen door meerdere afdelingen is een dijk van een klus. De uitzendingen zijn geweest en via onderstaande links kunt u deze herbekijken.

Klik hier voor het fragment over ons bij HHNK

 

Het bericht Doe maar Duurzaam bij RTL verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
http://www.companytesuji.com/doe-maar-duurzaam-bij-rtl/feed/ 0
Belastingdienst kan besparen bij gedrocht G-rekening http://www.companytesuji.com/belastingdienst-kan-besparen-bij-gedrocht-g-rekening/ http://www.companytesuji.com/belastingdienst-kan-besparen-bij-gedrocht-g-rekening/#respond Wed, 14 Dec 2016 08:51:09 +0000 http://www.companytesuji.com/?p=1760 De waarschuwing dat de Belastingdienst de komende tijd haar taken niet goed kan uitvoeren door een gebrek aan personeel heeft ook positieve kenmerken. Daarmee kunnen zinloze activiteiten worden geschrapt. Erfenissen uit een ver verleden, toen de wereld nog 0,01% van de fintech had die het nu heeft. Laten we het leven

Het bericht Belastingdienst kan besparen bij gedrocht G-rekening verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>

De waarschuwing dat de Belastingdienst de komende tijd haar taken niet goed kan uitvoeren door een gebrek aan personeel heeft ook positieve kenmerken. Daarmee kunnen zinloze activiteiten worden geschrapt. Erfenissen uit een ver verleden, toen de wereld nog 0,01% van de fintech had die het nu heeft. Laten we het leven van de Belastingdienst eens makkelijker maken. We schaffen de rompslomp rondom de G-rekening af. Dat beleggen we met een beetje Fintech bij de banken.

 

bankbiljetten

De G-rekening is een geblokkeerde rekening waarop klanten hun leveranciers betalen. Deze rekening is bedoeld om leveranciers te dwingen hun belasting te betalen. Van de openstaande rekeningen wordt 25% of 55% procent gestort op de rekening. En daar kan je verder niets mee. Je moet eerst een formuliertje opsturen. Opsturen. U leest het goed per post opsturen. Dan kan je gaan wachten en dan krijg je uiteindelijk waarschijnlijk een keer toestemming om te deblokkeren. Ik heb geen idee wat mij te wachten staat, waarschijnlijk een formuliertje thuis. Persoonlijk overhandigen aan een bankmedewerker die dan de kosten aftikt en de rekening overboekt. De stichtelijke mededelingen over verrekening belastingen met openstaande schulden bij de rakkers van 8% kunnen dan ook achterwege worden gelaten.

Het kan eenvoudiger. Laat de banken zelf de G-rekeningen uitgeven met een toegelaten begunstigde: de belastingdienst. Je hoeft niet te deblokkeren, je kan alleen belasting betalen. Dat MKB betaalt zich blauw aan belasting: BTW afdracht, loonheffingen, vennootschapsbelasting. Dus dat die rekening opkomt leidt geen twijfel. Mocht je eventueel nog wat overhouden? En anders boek je die drie laatste centen over naar de Belastingdienst. Zij kijkt wat je moet betalen en stuurt de rest terug.

Formulieren per post en spijkers zoeken op laag water en ver achter de komma werken, werkt niet. Het kost energie en creativiteit. Welke belastingmedewerker wordt blij van het inscannen van een briefje, het maken van een brief, uitvoeren van een aantal controles die nauwelijks zin hebben. Sterker nog het haalt de aandacht weg bij de bedrijven die wel aandacht hebben. En haalt ook energie weg bij bedrijven die willen produceren en Nederland zou verder helpen.

Wees soepel voor die wil betalen en streng voor diegene voor wil ontduiken of ontwijken.

De eerste besparing is binnen, nu de volgende!

 

 

 

Het bericht Belastingdienst kan besparen bij gedrocht G-rekening verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
http://www.companytesuji.com/belastingdienst-kan-besparen-bij-gedrocht-g-rekening/feed/ 0
‘Door digitalisering kan er een Eiffeltoren aan papier worden bespaard’ http://www.companytesuji.com/digitalisering-er-eiffeltoren-aan-papier-worden-bespaard/ http://www.companytesuji.com/digitalisering-er-eiffeltoren-aan-papier-worden-bespaard/#respond Wed, 14 Dec 2016 07:11:15 +0000 http://www.companytesuji.com/?p=1756 De digitale revolutie is net begonnen. Bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen digitaliseren hun documenten, digitaliseren hun processen en klantcontacten en bewaren al hun e-mails en documenten in een document management systeem.  Company Tesuji helpt  bedrijven met deze digitalisering en de overstap naar digitaal werken. Zondag 25 december 2016 om 12.30 uur te

Het bericht ‘Door digitalisering kan er een Eiffeltoren aan papier worden bespaard’ verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>

De digitale revolutie is net begonnen. Bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen digitaliseren hun documenten, digitaliseren hun processen en klantcontacten en bewaren al hun e-mails en documenten in een document management systeem.  Company Tesuji helpt  bedrijven met deze digitalisering en de overstap naar digitaal werken.
digitaliseren-bespaart-eifeltoren

Zondag 25 december 2016 om 12.30 uur te zien in Doe Maar Duurzaam! bij RTL 7

 

Alles over digitalisering van documenten is zondag 25 december  te zien in de uitzending ‘innovatie’ van Doe Maar Duurzaam!; een informerend programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. Dit kan variëren van Energie tot Duurzaam Ondernemen en van Milieu tot Bouw. Doe Maar Duurzaam! is het totaalplaatje van verschillende duurzaamheidsaspecten om mensen bewust te maken van de duurzame mogelijkheden binnen ieder aspect van het dagelijks leven.

De herhaling is te zien op zaterdag 31 december 2016 om 13.30 uur in Doe Maar Duurzaam! bij RTL 7

Het bericht ‘Door digitalisering kan er een Eiffeltoren aan papier worden bespaard’ verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
http://www.companytesuji.com/digitalisering-er-eiffeltoren-aan-papier-worden-bespaard/feed/ 0
HHNK op eerste plaats bij Waterschappen in onderzoek digitale volwassenheid http://www.companytesuji.com/hhnk-op-eerste-plaats-waterschappen-onderzoek-digitale-volwassenheid/ http://www.companytesuji.com/hhnk-op-eerste-plaats-waterschappen-onderzoek-digitale-volwassenheid/#respond Fri, 02 Dec 2016 13:48:20 +0000 http://www.companytesuji.com/?p=1749   HHNK ontwikkelt in een snel tempo digitale dienstverlening. Binnen de afdeling belasting waar ik werk bekijken we alle processen door de ogen van de klant. Hoe kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn?  De dienstverlening wordt persoonlijker en alle bekende informatie wordt gebruikt. Dat groei mogelijk is blijkt uit de grafiek van

Het bericht HHNK op eerste plaats bij Waterschappen in onderzoek digitale volwassenheid verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>

 

HHNK ontwikkelt in een snel tempo digitale dienstverlening. Binnen de afdeling belasting waar ik werk bekijken we alle processen door de ogen van de klant. Hoe kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn?  De dienstverlening wordt persoonlijker en alle bekende informatie wordt gebruikt. Dat groei mogelijk is blijkt uit de grafiek van de digitale volwassenheid van overheden. HHNK staat in 2016 op 1 bij de waterschappen in de

Meting aanbod digitale dienstverlening 2016. Daarmee behouden we de koppositie van 2015.

groei-digitale-volwassenheid

Belangrijker dan de plaats is de blijvende verhoging van de kwaliteit van dienstverlening. Het afgelopen jaar hebben we ook in de bestaande dienstverlening verbeteringen doorgevoerd. Het beheer en onderhoud van digitale dienstverlening neemt naast de voortdurende ontwikkeling van nieuwe dienstverlening een steeds belangrijkere plaats in.

Het tempo van de ontwikkelingen neemt tegelijk met het aantal ontwikkelingen toe. Medewerkers profiteren daar op twee manieren van. In de eerste plaats leidt digitaliseren tot minder werk in de uitvoering. Daarmee wordt waardevolle kennis en ervaring om nieuwe ontwikkelingen tot een succes te brengen. Dit kan zowel nieuwe dienstverlening zijn als verbetering van bestaande processen.

De groei van medewerkers maakt digitale volwassenheid mogelijk. Digitale volwassenheid is geen trucje, het komt van binnen uit. Digitale volwassenheid betekent dat bestaande processen tegen het licht worden gehouden, oude gewoontes verdwijnen en de communicatie en afstemming langs alle digitale ketens worden gezocht.

Het aan elkaar knopen van systemen verhoogt de kwaliteit van systemen en daarmee groeit ook de kwaliteit van het beheer. Naast het eigen systeem is een goed overzicht van de systemen verderop de keten van belang. Wanneer een schakel niet werkt, werkt de hele keten niet. Wanneer een systeem in onderhoud wordt genomen, ligt de gehele keten in onderhoud.

De eerste plaats is een prachtig resultaat en allerminst een reden om achterover te leunen. Om het tempo te versnellen gaan wij binnen belastingen de projectportfolio op een andere manier tot ontwikkeling brengen.

 

 

 

Het bericht HHNK op eerste plaats bij Waterschappen in onderzoek digitale volwassenheid verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
http://www.companytesuji.com/hhnk-op-eerste-plaats-waterschappen-onderzoek-digitale-volwassenheid/feed/ 0
Stormachtige stijging digitale dienstverlening bij HHNK ten opzichte van 2015 http://www.companytesuji.com/stormachtige-stijging-digitale-dienstverlening-bij-hhnk-ten-opzichte-van-2015/ Thu, 19 May 2016 18:03:03 +0000 http://www.companytesuji.com/?p=1262 Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werkt aan vernieuwing van de digitale dienstverlening. Stapsgewijs wordt eerst de dienstverlening ten aanzien van Belastingen aangepakt; daarna staat de dienstverlening met betrekking tot schouw en vergunningen op de rol. De digitale dienstverlening bij Belastingen geschiedt in drie etappes. Het betreft in alle gevallen basisdienstverlening voor burgers en bedrijven:  automatische incasso aanvragen,

Het bericht Stormachtige stijging digitale dienstverlening bij HHNK ten opzichte van 2015 verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werkt aan vernieuwing van de digitale dienstverlening. Stapsgewijs wordt eerst de dienstverlening ten aanzien van Belastingen aangepakt; daarna staat de dienstverlening met betrekking tot schouw en vergunningen op de rol.thumb_IMG_6314_1024

De digitale dienstverlening bij Belastingen geschiedt in drie etappes. Het betreft in alle gevallen basisdienstverlening voor burgers en bedrijven:  automatische incasso aanvragen, aanslagen inzien, bezwaar maken, iDeal betalen, gegevens beheren en voor burgers kwijtschelding onder voorwaarden aanvragen. En ook daarna gaat HHNK door.

Inmiddels is de eerste fase van de digitale dienstverlening opgeleverd en hoe succesvol was dat?

thumb_IMG_6314_1024

Op 23 februari lanceerden wij het nieuwe webloket (Mijn HHNK).

Voordat we die vraag beantwoorden, leg ik eerst uit hoe het systeem werkt. Het digitaal loket zit achter DigiD voor burgers en E-herkenning voor bedrijven. Het digitaal loket is verbonden met een integratielaag (enterprise service bus). Deze integratielaag haalt de gegevens van de burger op uit het primaire systeem zoals contactgegevens, aanslagdetails en automatische incassogegevens.

Alle communicatie wordt conform archiefwet opgeslagen en voldoen aan alle normen omtrent afhandeling van het elektronische berichtenverkeer. Technisch voldoet HHNK aan de hoogste normen, inclusief de beveiliging.

Vinden de burgers ook de weg naar het digitale loket?

Het loket bevindt zich achter de website en wij zien een explosie van de vraag. Wat vorig jaar een piek dag was is nu standaard verkeer. HHNK is blij met de resultaten tot nu toe:

  • Het bezoek neemt toe: meer dan 130.000 unieke bezoekers hebben de website bezocht. Dat is 65% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
  • Het webloket wordt zeer actief bezocht: sinds de lancering drie maanden geleden 30.000 bezoekers;
  • Het webloket wordt actief gebruikt: meer dan 6.000 aanvragen voor automatische incasso’s zijn direct verwerkt, waardoor het back-office wordt ontlast.

Hoe ontwikkelt HHNK steeds betere dienstverlening?

Voor ons gevoel zitten wij bij de ontwikkeling van onze dienstverlening aan de keukentafel van de burger met eenvoudige en duidelijke communicatie. We proberen zeer nadrukkelijk aan te sluiten bij het gevoel bij de burgers. Het is zeker niet makkelijk om altijd vanuit de burger te redeneren. Door onderzoek krijgen wij steeds meer inzicht hoe wij kunnen verbeteren. Met usability testen laten we burgers kijken naar het aanslag biljet, website en loket. Zo leren we wat wij kunnen verbeteren, verduidelijken en soms ook gewoon kunnen weglaten. Samen ontwikkelen we perfecte digitale dienstverlening.

De populariteit en het gebruik van de digitale loket helpen om het beste in ons boven te halen: optimale digitale dienstverlening voor ‘onze’ burgers en (straks ook) bedrijven met hun eigen vragen en persoonlijke omstandigheden.

Het bericht Stormachtige stijging digitale dienstverlening bij HHNK ten opzichte van 2015 verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
Eendrachtige samenwerking waterschapsbelasting HHNK http://www.companytesuji.com/eendrachtige-samenwerking-bij-hhnk-bij-film-over-waterschapsbelasting-2016/ Fri, 04 Mar 2016 06:30:15 +0000 http://www.companytesuji.com/?p=1256 https://youtu.be/6Yyjym4nOHs Samenwerken bevordert een open en transparante cultuur. Bij digitalisering is een van de resultaten dat zaken verdwijnen (stapels papier). Hoe kan je dan werken aan iets wat blijft? Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier omvat het gebied van Noord Holland boven het IJ en het Noordzeekanaal. Het bestuur en directie willen ambitieuze verbeteringen in de

Het bericht Eendrachtige samenwerking waterschapsbelasting HHNK verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>

Samenwerken bevordert een open en transparante cultuur.

Bij digitalisering is een van de resultaten dat zaken verdwijnen (stapels papier). Hoe kan je dan werken aan iets wat blijft?

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier omvat het gebied van Noord Holland boven het IJ en het Noordzeekanaal. Het bestuur en directie willen ambitieuze verbeteringen in de dienstverlening doorvoeren. Een van de maatregelen die per 1 januari 2016 is ingevoerd is de gecombineerde aanslag waterschapsbelasting. Voor het hoe en waarom van waterschapsbelasting verwijs ik u naar www.hhnk.nl.

Onbekend maakt onbemind. Met elke dag droge voeten hebt en met schoon oppervlaktewater in sloten, vaarten en boezems zijn er weinig contact momenten.  Contactmomenten ontstaan alleen bij vergunningen (ik wil een steiger bouwen), schouw (is uw sloot schoon?) en de aanslag (de omslag voor de kosten van waterkeringen, wegenonderhoud en zuivering).

Hoe leg je bij weinig contactmomenten aan de betrokkenen uit dat deze één aanslag krijgt in plaats van twee: dat deze ene aanslag komt ten tijde wanneer normaal de tweede komt en het bedrag de som is van beide? Nou, zoals de voorgaande zin dus, zult u zeggen.

We sturen met de aanslag een jaar van te voren een brief met de aankondiging en wat kunnen we nog meer doen, zonder er een circus van te maken?

De afdelingen Belastingen en de Communicatie hebben met uiterst beperkte middelen de handen in een geslagen en met een Factor C-sessie de inzet van middelen bepaald. Een van de middelen was het maken van de film over de gecombineerde aanslag met als onderliggende thema’s duidelijk en eenvoudig voor de burger.

Het maken van de film over de gecombineerde aanslag Waterschapsbelasting ondersteunt de digitale diensverleningsgedachte: eenvoudig en duidelijke uitleg aan burgers en bedrijven verbetert de kwaliteit van de dienstverlening. Hoe hoger de kwaliteit, hoe lager de kosten!

HHNK heeft ervoor gekozen om het script intern te maken. Uiteindelijk hebben ruim 30 medewerkers direct of indirect bijgedragen aan het tot stand komen van de film. Naast de samenwerking en de verbetering van de dienstverlening heeft het inwinnen van  commentaar goede ideeën opgeleverd voor de toekomst.

Het bericht Eendrachtige samenwerking waterschapsbelasting HHNK verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
De ESB en de orchidee http://www.companytesuji.com/de-esb-en-de-orchidee/ Mon, 22 Feb 2016 20:15:49 +0000 http://www.companytesuji.com/?p=1248 In vervolg op het drie sporen beleid, deze keer een stukje over de ESB, Enterprise Service Bus, of de integratie laag. De ESB is een integratie laag een manier om applicaties te koppelen. Het laten groeten en bloeien van een ESB vergt energie, inzet en geduld. Net zoals een orchidee. Digitaliseren is eveneens een geduld

Het bericht De ESB en de orchidee verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
In vervolg op het drie sporen beleid, deze keer een stukje over de ESB, Enterprise Service Bus, of de integratie laag.

De ESB is een integratie laag een manier om applicaties te koppelen. Het laten groeten en bloeien van een ESB vergt energie, inzet en geduld. Net zoals een orchidee. Digitaliseren is eveneens een geduld werkje. Het mooie van een orchidee is bovendien dat een orchidee bij goede zorg lang kan bloeien.

orchideeEen organisatie kent bijvoorbeeld een back-office een grote database waarin alle gegeve
ns over de doelgroep zijn vastgelegd (de bladeren en wortels van de orchidee).

Deze database haalt haar gegevens uit toegeleverde bestanden uit basisregistraties van bedrijven en mensen. Het back-office is zo niet sexy, daar hebben weinig mensen ook voor. Het is echter wel de drijvende kracht van de organisatie

Uiteindelijk ziet de klant, burger zijn of haar gegevens in een klankportaal (zoals mijnOverheid, MijnOrganisatie). Dat is net zo vrolijk als het beeld van de bloemen van de orchidee. Ze springen in het oog en men vind er wat van. Het front office bloeit en spreekt tot de verbeelding.

De Enterprise Service Bus verbindt het back-office systeem met de het front office. Het is als de stengel die de bloemen verbind met de wortels. Deze integratie laag laat de back-office medewerkers ineens praten met de klanten.

Hoe opwindend is dat? Wat betekent het voor uw organisatie als uw organisatie ineens veel efficiënter werkt en berichten sneller dan ooit verwerkt worden? En wat betekent het voor uw medewerkers als zij ineens de wensen en verwachtingen van de klant kunnen vormgeven in adequate digitale dienstverlening?

Het concept van de ESB geeft kleur aan uw organisatie en is een belangrijk instrument bij digitaliseren. Ik word er behoorlijk vrolijk van. We hebben recent een digitaal loket opgeleverd dat futloos werkt vanaf de allereerste minuut.

ESB laat uw organisatie digitaal bloeien!

Het bericht De ESB en de orchidee verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
Driesporen beleid bij digitaal werken http://www.companytesuji.com/driesporen-beleid-bij-digitaal-werken/ Tue, 16 Feb 2016 09:26:31 +0000 http://www.companytesuji.com/?p=1241 Waarom lukt het organisaties soms niet om digitaal werken in te voeren? Vanzelfsprekend ligt er inmiddels oud zeer op de plank. Computers hebben inmiddels in de jaren 80 hun intrede gedaan en organisaties hebben digitaliseringsgolven van vroeger geparkeerd op netwerkschijven. Wat hebben wij geleerd: enthousiasme in het begin stadium verdient een integrale aanpak over drie

Het bericht Driesporen beleid bij digitaal werken verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
Waarom lukt het organisaties soms niet om digitaal werken in te voeren? Vanzelfsprekend ligt er inmiddels oud zeer op de plank. Computers hebben inmiddels in de jaren 80 hun intrede gedaan en organisaties hebben digitaliseringsgolven van vroeger geparkeerd op netwerkschijven. Wat hebben wij geleerd: enthousiasme in het begin stadium verdient een integrale aanpak over drie sporen. IMG_6142

Digitaal werken heeft iets met computers te maken en dus is het iets van de afdeling informatisering en automatisering. Een technisch projectleider komt en Prince’t het hele proces. Gehuld in een blauwe mantel worden de vraagtekens van de medewerkers zorgvuldig gevat in door hem uitgedachte modellen. Het papier is geduldig en de praktijk weerbarstig.

De medewerkers hebben ideeën over een betere toekomst. Wij kunnen toch wel wat beters doen dan handmatig overzichten te importeren, splitsen en weer te vertalen in brieven door middel van briefsjablonen. Nu het probleem benoemd is rest alleen het monnikenwerk van minutieus detailleren in een onbekende taal. De uitdagingen van alledag verleggen geleidelijk aan de aandacht.

Openheid en transparantie en een ondernemende cultuur klinkt als Haarlemmerolie in de directiekamer. Om direct te leren worden de noodzakelijke hulpmiddelen omarmd en de resultaten zijn hartverwarmend. Stukken zijn altijd op tijd en beslissingen worden snel en makkelijk teruggevonden. De dialoog met de werkvloer verstomt in de hei-sessie met de tussenliggende management lagen.

Wat betekent digitalisering in een grote organisatie? Digitalisering is een groot samenhangend netwerk dat grote overeenkomsten heeft met een verkeersnetwerk. De ontwikkeling daarvan vergt een drie sporen beleid waarbij ICT, Business en directie eendrachtig samenwerken.

Het bericht Driesporen beleid bij digitaal werken verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
Loopt u achter de feiten aan? http://www.companytesuji.com/loopt-u-achter-de-feiten-aan/ Wed, 08 Jul 2015 19:40:55 +0000 http://www.companytesuji.com/?p=1237 Achter de feiten aanlopen, hoe werkt dat in een organisatie? Wie loopt achter welke feiten aan? Wanneer de DIV afdeling niet in staat is om de informatie van de projectleiders nieuwbouw en renovatie netjes aan het collectief geheugen van de organisatie toe te voegen, verschilt dat hemelsbreed van de directeur die niet in staat is

Het bericht Loopt u achter de feiten aan? verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>
Achter de feiten aanlopen, hoe werkt dat in een organisatie? Wie loopt achter welke feiten aan?

Wanneer de DIV afdeling niet in staat is om de informatie van de projectleiders nieuwbouw en renovatie netjes aan het collectief geheugen van de organisatie toe te voegen, verschilt dat hemelsbreed van de directeur die niet in staat is de vragen van de bestuurder in het gewenste tempo te beantwoorden.

Het onderscheid tussen effectiviteit (het informatie-niveau van de organisatie ten opzichte van bestuurlijke vraagstukken) en efficiency  (kleine achterstand in informatie verwerking) werkt ook door in de oplossing. Efficiency uitdagingen kunnen  worden te lijf gegaan met meer handen en een enkel hoofd; uitdagingen met betrekking tot effectiviteit worden opgelost met veel hoofden en enkele handen.

Feiten.001

Voor het veranderen van de effectiviteit is het meenemen van de organisatie vereist, waarbij gelet wordt op de duivelse details (http://bit.ly/1BpbJOq). Voor het verbeteren van de efficiency zetten we het proces centraal en eigenlijk twee processen: het proces van projectontwikkeling en de overdracht naar beheer. Wanneer het proces van projectontwikkeling beter wordt beheerst kan de impact van de overdracht worden geminimaliseerd. Aan het verbeteren van processen gaat support van management  vooraf. (http://bit.ly/1GOf3Pa).

We hebben nu de organisatie meegenomen met de organisatie en de organisatie werkt procesgericht. De vraag is of we nog steeds ahter de feiten aanlopen en kunnen we alle vragen van bestuurders direct beantwoorden? Het antwoord op deze vraag ligt besloten in de toekenning van meta gegevens en de koppeling van documenten aan de relevante relaties. Vanzelfsprekend kunnen we documenten meervoudig koppelen.

Complexen en gebouwen kunnen vragen herbergen, zoals de kwaliteit van het beton van vloeren en funderingen en dat kan zelfs afhankelijk zijn van de aannemer die het gebouw bouwde en als twee aannemers naast elkaar in hetzelfde complex onder dezelfde architect aan verschillende gebouwen hebben gewerkt, kan de kwaliteit verschillen en daarom willen we meervoudig kunnen koppelen aan relaties.

De vraag waar dezelfde aannemer ook voor u gewerkt heeft kan u dan snel beantwoorden en zo loopt u niet meer achter de feiten aan. U kent de feiten!

Het bericht Loopt u achter de feiten aan? verscheen eerst op Company Tesuji.

]]>